😝 Si formas part de la comunitat Goteo des de fa temps ja sabreu que ens prenem l'educació molt seriosament. Podríem resumir-ho en la creença que l'educació no és la preparació per a la vida, sinó la mateixa vida. Per això, en aquest article et convidem a conèixer tots els projectes publicats fins ara a goteo.cc/educacion, així com animar-te a publicar el teu aquí.

😎 Entenem que a l'estiu i fora de l'escola se segueix aprenent un munt i avui volem també recomanar-te la lectura de la primera edició del “Wilder Journal” de Platoniq. 🎉

🔥 Hi reunim experiències i experimentem en primera persona amb noves maneres d'impulsar la democràcia: "El poder de (des)informar: un viatge a lloms del vespertili homo", "Democratic Funding: la ciutadania tria el seu futur. Límits i esperances en Pressupostos Participatius i Matchfunding", "Quin paper tenen les institucions culturals en la propagació de desinformació?"... són alguns de la dotzena d'articles que t'esperen perquè els llegeixis al teu ritme.

🪑 En aquesta ocasió, sent aprenents de la saviesa de Freire i conscients que a participar s'aprèn participant, et presentem aquest nou article on expliquem com ens hem embarcat a BePart, un projecte europeu que promou processos de participació, empoderament i lideratge juvenil a les escoles.

🎓 Hem conversat amb docents de secundària de Barcelona, Madrid i rodalies. A través de les mirades, hem aterrat a una realitat una mica àrida per a una participació real de l'alumnat però amb un gran potencial: el de les persones joves, estudiants de secundària.

😉 Entra per conèixer el seu gran esperit de participació i ganes de ser útils a ["BePart": Té el mateix poder la decisió d'una alumna que la d'una docent?] (https://journal.platoniq.net/es/wilder-journal-1/reports/be-part-does-a-students-decision-have-the-same-power-as-a-teachers/) i compartim impressions a xarxes.